Falfestések

Másik kreatív hobbim egy csodával határos módon megúszott és hamarjában eloltott tűzeset utáni renoválás során alakult ki és a saját nappalink falára pingált tűzmadárból kapott szárnyra, mintegy szimbólum.

A falfestésben az a legnagyszerűbb érzés, hogy maga a falfelület és a tér formái, színvilága adja az ihletet, ami olykor teljesen spontán alakul, máskor pedig alaposan megtervezett.

Persze nyilvánvaló, hogy manapság már széles kínálata van a falmatricás dekorációknak, ám mégis úgy vélem, hogy a  falmatricákkal ellentétben itt nagyobb a szabadság, a spontaneitás, és a méret is akkora lesz, amekkora a legoptimálisabb a megrendelőnek, és nem kell alkalmazkodni a készen kapható színekhez, formákhoz sem.

Hogyan zajlik a kivitelezés?

Nincs még több oldalnyi referenciám az eddigi munkáimról, viszont akik eddig megkerestek, azokhoz személyesen elmentem szemrevételezni az adott falfelületet és a környezetet s ha volt konkrét ötlet, akkor átbeszéltük a lehetőségeket. Utána kezdődhetett a munka, a kivitelezés. A kivitelezés a legtöbb esetben 1-2 napot vesz igénybe, ám előfordul a több napot igénybe vevő munka is. Eddigi alkotások közt a falfestésen kívül volt már kültéri kemence festés (étterem) és szintén kültéri grillező placc beton alapra festés is.

Miért is szeretek nagyobb felületekre pingálni?

Felemelő élményként hat rám, hogy teljesen elengedhetem a fantáziámat és szerencsére az eddigi megrendelőimtől szabad kezet kaptam a kivitelezésben, amihez persze maximális bizalom és egybe rezgés szükséges. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy valamennyire megismerje az ember a másik ember belső világát. Ami talán a leginkább inspirál, hogy egyfelől kihívás is  maga a „feladat”, hiszen még ha meg is álmodom valamennyire a kész produktumot fejben, valahogy mindig a helyszínen alakul, formálódik ki teljes egészében. Az egész falfestésben az a legjobb, hogy mindig más és más. Mivel nem vagyok túl jó a monotonitás kezelésében, így nem tudnám ugyanazt megfesteni. Így viszont,  mindig új emberek, kihívások várnak rám.

Galéria

Kattints a képre, majd a billentyűzeten a jobbra-balra nyilakkal léptethetsz a galéria képei között.

Rólam mondtátok

Azért szeretünk ide járni, mert…

  • mindig meghallgatnak
  • ha bármi olyan gond van, meglehet beszélni
  • itt nincs kiközösítés
  • mindenki megértő és kedves
  • mert felvidítanak a lélekgyurmások
  • sokat játszunk, ami segíti az önbizalmunkat
Petra, Luca, Kira