Személyes bemutatkozás

Göncz-Varga Judit

Göncz-Varga Judit

"Megmutathatom neked a vizet, de csak te tudsz inni belőle” (A. Mello)

Varázsló nem vagyok. Csodát tenni, egy problémát varázsütésre eltüntetni életedből nem fogok. Sőt! Kész megoldásokat sem kínálok tálcán neked.

Létezik egy mostanság divatossá vált tévképzet, hogy kemény belső munkával el lehet érni a boldogságot. Nagyon sokan szoktak velem vitatkozni, amikor azt mondom, hogy a boldogság és belső béke állapota egyáltalán nem kemény munka, és nem önismereti kurzusok elvégzésén, könyvek elolvasásán, vagy éppen a közhelyessé tett nagybetűs Elengedésen múlik, hanem csakis egy hozzáálláson: a velünk történt dolgok és események MEGÉRTÉSÉN és annak MEGENGEDÉSÉN.

De mi legtöbbször mindig mindent túlkomplikálunk, túlagyalgatunk, holott leegyszerűsítve, hagymahéjról hagymahéjra bontogatva mindez könnyebben menne. Aztán oldásokra szaladgálunk, mantrákat mormolunk, hogy megszabaduljunk a minket nyomasztó terhektől. Pedig csak meg kéne engedni a dolgokat olyannak lenni, amilyenek.

Manapság népőrületté váló boldogság-tréningek sora kínálgatja a megoldásokat az emberek fizikai-lelki elakadásaira. De nincs erre kőbe vésett megoldás, sem pedig kész forgatókönyv. Itt sétálnak bele legtöbben –korábban jómagam is - ebbe a zsákutcába, útvesztőbe. Ha ezekre a kérdésekre lenne egyértelmű válasz, akkor azt gondolom, a sok milliárd emberből csak akadna olyan megvilágosodott filozófus vagy gondolkodó, aki erre tuti választ tudna adni. De nem tudott, hiszen ezeket keresik az emberek, tulajdonképpen évszázadok óta.

Miért is vagyunk itt a Földön? Mi a célom, lehetőségem, mondhatni küldetésem?

Ezen való kutakodásom, s vele párhuzamosan a lélek sötét éjszakáiba való bemerészkedésem és hosszas bolyongásom vezetett el végül ahhoz, hogy az önfejlődésem (aminek ugyebár sosincs vége) általi gondolataimat megosszam másokkal is, különböző formákban: egyéni önfelvállaló beszélgetéseken, tréningeken, klubokon, – amire úgy érzem, egyre nagyobb igény lenne. A célom nem az, hogy valamilyen, ún. újabb tanítást átadjak, mint „megmondó ember” , vagy valamilyen hitrendszert preferáljak – hanem, hogy minden ember megtalálja a saját válaszait a saját kérdéseire.

Ha szeretnéd felfedezni és bátran megélni azt a Valakit, aki vagy, ebben tudlak kísérni az úton addig, amíg szükségét érzed. Hangsúlyozom: KÍSÉRNI és nem segíteni! Apró rezdülések mentén haladunk, egymás mellett. Nem megyek előtted, mert nem vezetni akarlak, hanem csupán melletted haladok, mint afféle lélek-serpa. A cél az, hogy megerősödj abban a hitedben, hogy meg tudsz oldani bármilyen krízist, mert képes vagy rá.

Különböző korosztállyal foglalkozom egyéni és csoportos jelleggel is. Egyénileg gyerekekkel kizárólag a szülőkkel együttesen kezdem meg a foglalkozást, mivel minden esetben összefüggésben van a gyermek problémája, tünetelése a szülők állapotával, életvitelével.

Elsősorban elkötelezett felelősségvállalásra épülve tudom elkezdeni a közös „munkát”. Csak akkor gyere, ha ezt a felelősségedet is magaddal tudod már hozni.

Csoportos önismereti tréningek, klubok és táborok szervezésében, vezetésében 15 éve folyamatosan igyekszem magam csiszolni.

Érdeklődésemből kifolyólag a művészetek világában találom meg leginkább a saját önkifejezési formámat is (akrilfestés, kavicsművészet, falfestések, kreatív írás), így ezen tevékenységeket is szívesen beleolvasztom a csoportos vagy egyéni foglalkozások kereteibe ún.művészetterápiás jelleggel.

Tevékenységeimről, csoportos és egyéni foglalkozásokról ITT olvashatsz bővebben.

A legtöbb tanfolyamra, klubra, tréningre invitáláskor kíváncsiak szoktak lenni az emberek a program vezető szakértelmét tituláló paraméterekre, s most ugyan felsorolhatnám magamról, hogy életvezetési tanácsadó, párkapcsolati coach, face to face tréner, Bach virág tanácsadó, óvodapedagógus, stb.., de sokkal hitelesebbnek érzem, ha csupán ennyit írok…

LÉLEKSERPA

...aki segítő beszélgetés, spirituális életvezetés, párkapcsolati útmutatás, önismereti és személyiségfejlesztő klubfoglalkozások keretében igyekszik azokat a nyitott szemléletű és a tudatosság iránt fogékony embereket fogadni, akik valamilyen élethelyzeti, életvezetési nehézséggel, érzelmi elakadással küzdenek és a kérdéseikre keresik a választ.

Szeretettel várlak az egyéni és csoportos beszélgetéseken, ha egyedül nem jössz rá a megoldásra, akkor együtt megláthatjuk, hol tértél le az utadról.

Csoportosan szerveződő klubok és programok kínálatáról bővebben az eseménynaptárban, valamint a LÉLEKGYURMA facebook oldalon is tájékozódhatsz.

Egyetlen kérdésem maradt: van bátorságod velem tartani?

Rólam mondtátok

Egy nagyon jó közösség ahol olyan emberek vannak ahol mindenki megértő és meg tud nyílni az ember és látjuk, hogy nem csak nekem vannak problémáim és tudunk tanàcsot adni.

És a közösség is remek.

Anita, 17 éves