Csoportos tréningek nőknek

Nagyon sok emailt és üzenetet kaptam az elmúlt években, hogy indítsak önismereti felnőtt csoportokat is és ne csupán a kis és nagy kamaszok lelkét gyurmázgassam a szombati foglalkozásokon.

Alapos munka árán összeállítottam egy tematikát, ami kimondottan a szorongásra, az önbizalomhiányra, és a fájdalmakra összpontosít.

A tréninget nem véletlenül neveztem el „KAVICSTÖRTÉNETEK” címűnek, hiszen az engem ismerők tudják különös vonzalmamat a kavicsokhoz. Másrészt pedig amiatt kapta ezt az elnevezést, mert életünk során mindannyian telerakjuk zsebeinket számtalan olyan kaviccsal, amit talán nem is kellene már cipelnünk. Sok ilyen kavics van életünkben, amik által egyre nehézkesebb tovább haladni. Úgy érezzük, hogy a sok kavics lehúzza, eltorlaszolja életünket. Onnan tudom, hogy nekem is volt s még van is néhány ilyen kavicsom. Nem is egy… Nem is kicsik…

Magamat ebben a folyamatban a közösséggel együtt áramló, egymás mellett haladó, épp úgy úton járónak, illetve támaszt nyújtónak nevezném és semmiképpen sem tanácsot osztogatónak. A célom nem az, hogy valamilyen újabb tanítást átadjak a közösség tagjainak, hanem, hogy mindenki megtalálja a saját válaszait a saját kavicsaira, torlaszaira, bizonytalanságaira.

Úgy tapasztaltam 10 évnyi különböző jellegű és életkorú csoportok vezetése után, hogy mindenki már attól is jobban lesz, ha egy befogadó, elfogadó közegben megoszthatja a gondolatait, érzéseit, lelki sebeit.

Miként is zajlik?

Ennek a NŐI tréningnek is lesz egy meghatározott folyamat íve.

A bemutatkozás után elmondjuk, ki-milyen "kaviccsal" érkezett, utána pedig olyan közösségi „feladatok” következnek, melyek oldják a szorongást.
Először bizonyára a sok, egymásra rakódott követ fogjuk kipakolni lelki zsebeinkből, ám a nap végére megértjük, és elhisszük, hogy a mellettünk ülőnek sem könnyebb a zsebe, és nem vagyunk egyedül a kavicsainkkal.

Fontos tudni, hogy ez nem pszichodráma csoport, nem coaching, nem pszichoterápia, tehát nem terápiás kezelés fog folyni, pusztán szocio-emocionális játékok és az empatikus figyelem segítségével haladunk előre, valamint el fogom mesélni természetesen, hogy én mit gondolok a kavicsainkról, és hogyan tettem ki jó pár feleslegeset a zsebeimből.

A csoport maximum 4-6 főt tud befogadni, ami a csoportban történik, nem kerül nyilvánosságra, bizalmasan kezeljük.

Nem fogok motivációs frázisokat puffogtatni, ellenben kavicsokat pattintgatni igen.

A közös kavicsozás során igyekszem teljesen önazonosan adni magam, és megtartani a csoportot egy olyan szeretet-térben, ahol mindenki biztonságban érezheti magát.

Ha úgy érzed, jó lenne egy kicsit összejönni másokkal, ha érdekel mások milyen kavicsokat tartogatnak markukban, milyen köveket cipelnek zsebeikben, vagy ha csupán először ismerkednél velünk a Lélekgyurma Műhely keretein belül, akkor gyere el hozzánk a csoportos programokra.

A programokon feltöltődhetsz, inspirációt kaphatsz egy-egy megoldás irányába vagy megismerheted azokat a Nőtársaidat, akik hasonló kavicsokat cipelnek, mint te. Megismerheted történetüket, örömeiket, nehézségeiket és minden egyes találkozás után lelkesedve, motiváltabban térhetsz haza.

Ezek a tréningek többféle lehetőséget kínálnak arra, hogy elindulj az önfelfedezés útján.

KAVICSTÖRTÉNETEK címmel egy olyan közösség tagja lehetsz, ahol a női minőségeink folytonos változásain haladunk át beszélgetéseink során. Ezen a folyamaton keresztül kötjük össze a saját tapasztalatainkat, megéléseinket egymással.

A csoport találkozásaink során egy olyan szemszögből nézzük és forgatjuk meg a kavicsainkat, ahonnan még ezidáig nem. Egy másik, egy külső aspektus, ahonnan megvizsgálva új “fogásokat” találunk a kavicson és végre mi magunk tudjuk farigcsálni, alakítgatni, vagy esetleg kipakolni a feleslegeseket, megszabadulni tőlük. Ha eljössz közénk, a saját kavicsaid forgatása, formázgatása, szelektálása során megtalálhatod azt a választ, ami erőt ad a zsebeid ürítéséhez.

A témákat TI, NŐK hoznátok magatokkal minden egyes klubtalálkozásra, valamint azt az ősi tudást is, ami által mozgósítanánk a bennünk rejlő erőket, gondolatindító beszélgetések és esetenként kreatív alkotótevékenységek támogatásával kombinálva.

A klub-találkozások által rálátást kaphatunk a női fejlődési szakaszokra, a női lét különböző archetípusaira, a női és férfi agy működésének különbségeire, és magunkat is megvizsgáljuk ezen ismeretek mentén. Megismerjük a férfi és női energiák mibenlétét és az  energia egyensúly fontosságát. Beszélünk a nőiesség titkairól, erejéről, valamint az ún. erős nő előnyeiről, hátrányairól, szerepválságainkról. Természetesen a hatékony női kommunikáció is terítékre kerül, helyzetgyakorlatokon, interaktív játékokon keresztül. Nem maradhatnak ki a mai kor igencsak divatos E-betűs fogalmai, mint az Elengedés, Elfogadás, amiket kissé más megközelítésben fogunk értelmezhetővé tenni, mint ahogy manapság a csapból is ez folyik.

Ehhez a folyamathoz nyújtok útitársként, lélek-serpaként kezet, amiben csupán kísérem a közösséget, figyelek, meghallgatok, veletek együtt áramlok és segítem rendezni a gondolatokat, tovább lendíteni a beszélgetés ívét.

Mi által hatékonyak a csoportok, tréningek?

Azt gondolom, hogy azt már senki nem hiszi el, hogy néhány „terápiás” beszélgetés, tucatnyi célzottan erre irányuló előadás meghallgatása, illetve számtalan könyv kiolvasása után mindenki fel tudja vállalni nőiességét, el meri kezdeni a terveit, le tudja tenni a berögzült szokásait, vagy ha kibeszélte magából a párkapcsolati, munkahelyi kudarcát és mint aki jól végezte dolgát hazasétál, majd másnap új életet kezd. Ezekhez a helyzetekhez a privát megéléseinken kívül a legjobb egy közösségen belüli interakciós megtapasztalás, ahol gyakorolhatunk, ahol megláthatjuk, hogy másnak is vannak nehéz helyzetei, erőt meríthetünk egymásból és megerősödhetünk. Évek, évtizedek berögzült sémáihoz, önkorlátozó hiedelmeink megértéséhez és ezek átírásához, átprogramozásához idő, gyakorlás, és a folyamaton keresztül haladó kísérés kell. Ilyen folyamat zajlik a tréningeken és csoportokban. Ezek az együttlétek segítenek abban, hogy ne csak felszínesen értsünk meg helyzeteket, ne csak fejben “tudjuk” hogyan kell pl. hőlégballonozni, hanem igazából merjünk beszállni és miként tudunk a nehezékeket kidobálva egyre magasabbra szállni.

Vajon a „KAVICSTÖRTÉNETEK” minden elakadásunkra tudják a megoldást?

Igen és nem. A megoldást semmire sem tudja, mert azt te magad tudod, ám sok helyzetre tudnak a programok olyan inspirációt kínálni, amivel tovább léphetsz, amivel megnézheted máshonnan a dolgokat. Ezer probléma lehetséges és erre ezer válasz van. Honnan tudhatnánk az összeset? Sehonnan. Te MAGAD fogod tudni!

ÉN csupán igyekszem a csoporton belül a támogatást nyújtani hozzá, hogy önmagad is ráláss és legyen bátorságod felismerni. Nekem egyetlen megoldásom sincs! Arra te bukkansz rá a kavicsaid belsejében, ha elmered hozni őket magaddal. Én csak segítem kibányászni onnan, minden különösebb „ezo-spiri-csiri-biri maszlag” nélkül, ezért a  csoportfoglalkozásaim eltérnek a hasonló témákban talán eddig általad megtapasztalt sémáktól.

 

Gyere, hozd el a kavicstörténeteidet és faragjuk át az eddigi nézőpontjaidat!

Aktuálisan induló csoportokról és a részletekről az eseménynaptárból tájékozódhatsz.

A tréningeket általában hétvégékre tervezem, szombat és/vagy vasárnap 3-3 órában.

Ha az intenzív kavicspakolós hétvégék után a csoporttagok igénylik, a megkezdett folyamat a későbbiekben klubtalálkozók formájában folytatható heti vagy havi találkozások alkalmával.

Ár

180 perc
6.000 Ft / alkalom

Rólam mondtátok

Itt mindenki kedves, jókat alkotunk, itt elmondom a problémáim és új barátokat szereztem. Szeretem Judit nénit.

Hajna, 10 éves