Kronobiológiai pszichogenetika konzultáció és elemzés

A kronobiológiai pszichogenetika egy 1970-es években született tudomány. Ez egy olyan önismereti módszer, melynek segítségével jobban megértjük önmaguk és a környezetünkben élők működését is. Segít felismerni, hogy mit tehetünk azért, hogy harmóniában élhessünk a családban, a munkahelyen, az élet egyéb területein.

A kronobiológia segítségével önmagunk, társunk, gyerekünk, szüleink, barátaink vagy kollégáink alaposabb megismerése lehetséges egy egyszerű születési dátum ismeretével.

A pszichogenetika a születés napjára jellemző és az ember egész életére tartósan kiható tipológiai jellemzőkkel foglalkozik. Amikor egy ember megszületik, különböző, a szüleitől öröklött genetikai tulajdonságokat hoz magával. Olyan tulajdonságokat, amelyek egész életre meghatározó jelleggel bírnak. Az újszülött azonban nem csak szüleitől kapja a génjeit, hanem egy ún.harmadik szülejétől is, a Földtől. Létrehozója, a Föld energo-információs mezőinek az állapota a születés pillanatában. Ezeket a hatásokat magyarázza a pszichogenetika a természeti tipológia segítségével.

A születés dátumából (év, hónap, nap) kiszámíthatóak egy személy fizikai, érzelmi és szellemi tulajdonságai. Ezek mind-mind velünk született személyiség jegyek.

Miképp vizsgálja a kronobiológia a személyiségjegyeket?

A személyiség jegyeket fizikai, érzelmi és intellektuális szinten vizsgálja.

Hasznos számunkra, ha pontosan tudjuk, miben rejlik erősségünk és hol szorulunk segítségre. A kronobiológia lehetőséget ad arra, hogy az emberi tulajdonságokat, kapcsolatokat egy teljesen más nézőpontból, energetikai oldalról szemléljük.

Fizikai szint

 1. megállapítható az idegrendszer ereje
 2. megmutatja egy személy ingerküszöbének nagyságát
 3. tűrőképesség mértékére mutat rá .
 4. átfogó képet fest a fizikai temperamentumról ( amely lehet flegmatikus, szangvinikus, kolerikus, vagy melankolikus, valamint ezek keveréke.)

Mit jelentenek röviden ezek a személyiség jegyek?

 • Flegmatikus: nyugodt, hallgatag, visszafogott, türelmes, kitartó. Magas követelményeket támaszt, befelé forduló. Fontos számára a komfort.
 • Szangvinikus: impulzív, lobbanékony, reakciói gyorsan keletkeznek. Kommunikatív, optimista, vidám, aktív.
 • Kolerikus: robbanékony, egyenes, impulzív. A dolgokhoz hangulata szerint viszonyul. Gyorsan dönt, előbb cselekszik, utána gondolkodik. Maximalista, törekvő.
 • Melankólikus: érzékeny, aggodalmaskodó, szégyenlős, nehezen ismerkedik. Könnyen sértődik, érzékeny a kritikára.

Érzelmi szinten

 1. megmutatják, hogy az én, az ego van-e előtérben, vagy a közösség, az empátia.
 2. szemléltetik az érzelmi temperamentumot, melyek alapján az ember lehet hideg, egoisztikus vezető, szenvedélyes, szentimentális, önfeláldozó vagy empatikus típusú.

Röviden az érzelmi szintű személyiség jegyekről:

 • Hideg: számára a túl erős érzelem nehezen viselhető el.
 • Egoisztikus vezető: fontos számára az eredmény, az önérvényesítés, hogy elfogadják. Képes felelősséget vállalni.
 • Szenvedélyes: érzelmei végletesek, erősek. energikus, kommunikatív, nyitott.
 • Szentimentális: törődik másokkal, de önmagára is képes figyelni. Az érzelmeit kifelé pozitívan tudja megjeleníteni.
 • Önfeláldozó: mások problémáit sokkal előrébb helyezi a sajátjánál. Alkalmazkodó, kiszolgál másokat.
 • Empatikus: együttműködő, jószívű, kedves, készséges, de nem áldozza fel magát. Mindenki felé nyitott, képes kimutatni az érzéseit.

Intellektuális szint

 1. megmutatják, hogy az intuíció és a logikus gondolkodás, tehát a két agyfélteke működése milyen arányban játszik szerepet az életünkben.
 2. Rávilágít az intellektuális temperamentumra, melynek fajtái a produktív gondolkodó, produktív művészi, produktív vegyes, gondolkodó, gyakorlati gondolkodó, gyakorlati művészi, gyakorlati vegyes és harmonikus vegyes.

Röviden az intellektuális szintű személyiség jegyekről:

 • Produktív gondolkodó: inkább a logikájára, mint a megérzéseire alapoz, gyakorlatias.
 • Produktív művészi: átlagosnál magasabb értelmi képesség, jó intuíciók, kreatív, váratlan ötletei vannak.
 • Produktív vegyes: okos, könnyen feldolgozza az információt. Megtervezi és véghez is viszi gondolatait, ötleteit. Kreatív, ötletes, munkabíró.
 • Gondolkodó: elsősorban az analizáló gondolkodást használja. Tudatos, racionális. Önállóan, irányítás nélkül képes dolgozni.
 • Gyakorlati művészi: jó művész, ötletei a cselekvésből jönnek, jó a kézügyessége.
 • Gyakorlati gondolkodó: a konkrét feladatokat pontosan teljesíti, szereti a gyors eredményt.
 • Gyakorlati vegyes: eredmény centrikus. Mesteri szinten képes a gyakorlatban megvalósítani a dolgokat. Figyel a részletekre, irányító.
 • Harmonikus vegyes: a két agyfélteke harmonikusan, összehangoltan működik. Minden intellektuális típust könnyen meg tud érteni, rá tud hangolódni mások gondolkodásmódjára.

Összegezve tehát milyen információk derülnek ki a kronobiológiai pszichogenetika elemzésből?

 • feltárhat párkapcsolati problémákat
 • segíthet családtagjaink, szülők, gyerekek megértésében
 • javítja az emberi kapcsolatokat
 • megmutatja miben tehetséges az ember
 • megmutatja milyen jellegű munka illik az emberhez
 • megmutatja, hogy milyen jellegű iskola lenne megfelelő gyermekének
 • magyarázatot ad arra, hogy az ember miért vonzódik egyes emberekhez, másokkal pedig miért nem akar közelebbi kapcsolatot
 • segíthet a megfelelő munkaerő kiválasztásában milyen nagyságú energiacsomaggal születtünk

Hogyan zajlik nálam egy kronobiológia konzultáció?

A kronobiológiát általában a többi módszer együttes részeként alkalmazom a lélekserpa beszélgetések során, de előfordulhat, hogy valaki kizárólag csak ezen elemzés miatt fordul hozzám.

Az első konzultációnk arra irányul, hogy megtudjam, valóban szeretnél-e tenni saját magadért, és lélekserpaként igyekszem megmutatni a benned rejlő belső forrásod erejét .

Előfordulhat, hogy egy lélekserpa kísérés ill. folyamat részeként a magasabb szintű önismeret és a problémád alaposabb feltárása érdekében szükségessé válik a kronobiológiai elemzés is. Miután megadtad az adataidat, kiszámolom azokat a paramétereket, amelyek részletes elemzésével meghatározhatóak a korábban ismertetett személyiség jegyek. Az elemzés eredményét részletesen átbeszéljük. Segítségével könnyen meghatározható, hogy a továbbiak során milyen további utat szükséges megcélozni.

A kronobiológiai elemzés hozzájárul az önismeret fejlesztéséhez és saját magad elfogadásához. Akkor is hasznos, ha olyan kérdésekre szeretnél választ kapni, amelyek a későbbiek során befolyásolhatják az életed (pl. a személyiség jegyeid ismeretében könnyebbé válik a pályaválasztás).

Ár

7.000 Ft

Rólam mondtátok

Jó ide járni, mert így tartalmasabbak a szombatjaim.

Luca, 14 éves