Spirituális életvezetés

Mit jelent a spirituális beszélgetés?

Az első kérdés, ami talán szembe jön veled az, hogy mit is jelent maga a fogalom:  spirituális útkeresőnek lenni?

Véleményem szerint spirituális útkeresőnek, úton haladónak lenni nem azt jeleni, hogy különb lennél az átlag embernél. Sokkal inkább úgy definiálnám ezt, mint egy őszinte kapcsolatot önmagaddal, az érzelmeiddel, emberi kapcsolataiddal. Nincs benne semmiféle hókusz-pókusz, mint ahogy azt legtöbben hiszik, vélik, túlgondolják.

Kívülről nézve- sokak számára- a spirituális úton járás úgy tűnik, hogy nem szól másról, minthogy minden csoda szép, habos-babos rózsaszín, amikor mindig minden jól alakul, és mondjuk csak meditálni kell, meg pozitívan gondolkodni, mindenkit elfogadni és szeretni, és minden full happy.

Azt tapasztaltam ez idáig legtöbbször, hogy a spirituális ébredezőket afféle csodabogaraknak nézik és úgy vélekednek róluk, hogy ők azok, akik meditálnak, csoportokhoz csatlakoznak, elvonulásokat tartanak. No igen...ez részben igaz is, hiszen nagyon sok olyan önszerveződő tréningezés, elvonulás van kínálótálcán, hogy győzzön belőlük az ember fia-lánya az étlap alapján bölcsen választani, főleg úgy, hogy ne rontsa el a gyomrát a habzsolással, ún. mindenevéssel.

Szerintem épp emiatt a tengernyi - spirituális tanítók általi-  kínálatba alaposan bele is keveredhet az ember egy olyan örvénybe, ami aztán még jobban összezavarja a meglévő belső intuitív ismereteit is. S pont emiatt tudom nehezen elhinni például azt is, hogy mondjuk egy másfél vagy két órás spirituális előadás, vagy netán kizárólag egy online önismereti tréningezés változtatná meg bárkinek is az életét.

Nem. Nem változtatja meg. Nem ez változtatja meg.

Bizonyára mindenki hallotta már azt a gyakran emlegetett szlogent is, hogy pozitív gondolatokkal mindent meg lehet teremteni, és az életünk sitty-sutty csodálatossá válik. Ez sajnos egy hatalmas tévedés, hiszen pont az benne a lényeg, hogy csoda széppé akkor válik, ha előtte az ún. tömény trutyinkkal is szembe merünk nézni. Így viszont teljesen természetes, hogy a folyamat során  akadnak napok, hetek, időszakok, amikor egyszerűen csak minden negatív. És akkor hiába gondolok arra, hogy majd jó lesz, hogy minden szép, hogy minden oké lesz majd egyszer, mert akkor, az adott időszakomban éppenséggel minden tök pocsék, elegem van, és szívem szerint hagynám a csudába az egészet.

Az ún.felébredés egy folyamat, és nem egy éjjel alatt zajlik le. Van sok szép és sok rút része is, minden áramlik, változik, kanyarog, így természetesen maga az Út is.

Néha mély gödörbe zuhanunk, máskor pedig az égben szárnyalunk. Ez maga az Út. Önmagunk megismerése, megtisztítása, az összes nem kellő hagymahéj lebontása, hogy azzá legyünk, akik mindig is voltunk, és vagyunk. Teljesség.

De akkor miért is éri meg mégis neki indulni? Miért is lép az Útra ennyi ember?

Általában az a tapasztalat a saját és mások útjára rálátás által, hogy először akkor kezd el valaki a tudatossággal,(spirituálisabb gondolatokkal, kérdésekkel) foglalkozni, amikor úgy érzi, hogy az élete felfordult, tele van kérdésekkel, minden átalakul, vagy épp összeomlik, és minden megkérdőjeleződik benne az eddigi tapasztalásait, nézeteit illetően.

Nos, akkor kezdünk el keresni, hiszen a hétköznapi válaszok már nem segítenek, nem tudjuk a történéseket velük megmagyarázni. Ettől indul be a keresés, hogy megértsük, mi is történik velünk és az életünkkel.

Az önismereti utazásunk tele van érzelmi hullámvasutakkal, az eleje, az ébredés szakasz általában izgalmas, ahol minden érdekes, minden ismeretlen vagy épp, hogy teljesen ismerős. Szárnyalunk, minden jól alakul, mögöttünk az univerzum hatalmas cunami hulláma, mely röpít minket át az életen. Igen, az eleje egy nagy löket, aztán jön a nagy badabumm, ami aztán sokakat el is tántorít a folytatástól és inkább vissza is kuckóznak a jól ismert komfortos régi életükbe.

Szerintem óriási naivitás azt hinni, hogy spirituális úton járni egyet jelent azzal, hogy

 • a problémákat csettintésre megoldjuk
 • számtalan spirituális tanfolyamon veszünk részt, főképp ha mindezt mondjuk online!
 • előírt spirituális technikát gyakorolunk éjjel-nappal
 • egy csapásra megoldást találunk az élet minden nyűgére és bajára

Az eredmények tehát nem jönnek feltétlen instant és látványosan, de ha visszatekintesz önmagadra 1-3-5 év távlatából könnyen megláthatod honnan hova haladt az életed, feltéve ha őszinte vagy magaddal.

A tudás fokozatosan bontakozik ki előttünk, és bennünk. Nem kell kapkodni, az Út mindig nyitva áll, és senki nem késik el sehonnan. Légy a magad iránytűje, és fejlődésed mértéke.

A spirituális beszélgetéseket azok számára ajánlom, akik igénylik, hogy efféle kérdéseket is behozhassanak a közös térbe, megvitathassuk az általunk tapasztaltakat, hasonló vagy éppen teljesen eltérő nézeteket, látásmódokat.

Célom, hogy mielőbb megtalálja minden kereső a saját válaszait, amiben én csak átmeneti kísérő, lélek-serpa vagyok az úton.

Ha szükségesnek vélem és a hozzám forduló is igényli, akkor néhány kiegészítő módszert - mint lehetséges eszköztár - részben, vagy együttes formában alkalmazom ezen beszélgetések során:

 • Bach virágterápia
 • Kineziológiai gyakorlatok
 • Metamorf kezelés
 • Íráselemzés
 • Numerológia
 • Arcelemzés tana
 • Kronobiológiai pszichogenetika

Végső soron a spirituális úton mindig csak önmagunkon dolgozunk. Hiszen mindaddig, amíg magunkban a béke, a nyugalom, a szeretet, az öröm, a tudatosság és az igazság értékeit nem fejlesztettük ki, addig minden tettünkre a személyiségünk teszi a bélyegét. És mivel a feladatainkkal nem várhatunk addig, amíg „megvilágosodunk”, a legjobb lenne, ha az egész életünket egy spirituális útnak tekintenénk, amely csodálatos lehetőséget ad arra, hogy önmagunkon dolgozzunk.

Kérdés, hogy nyitott vagy-e erre a folyamatra?

Ár

60 , 180 perc
5.000 Ft / óra

Rólam mondtátok

Jó ide járni, mert így tartalmasabbak a szombatjaim.

Luca, 14 éves